Coevorden gaat leegstand te lijf met Wisselwinkel

Experiment gaat actief op zoek naar nieuwe ondernemers

Coevorden krijgt binnenkort een wisselwinkel. Dat is een winkel die een jaar lang gratis kan worden gebruikt door een beginnend ondernemer.

In 2013 en 2014 was ik betrokken bij de vorming van het samenwerkingsverband BindNU. Een samenwerking in Zuidoost Drenthe tussen de Rabobank, woningcorporatie Domesta, Tangenborgh Zorggroep, Stenden hogeschool en de Kamer van Koophandel. Doel hiervan was het verbeteren van de leefbaarheid in de regio onder andere door ondernemerschap te stimuleren.

De wisselwinkel is een gezamenlijk project van woningcorporatie Domesta, de gemeente Coevorden, Stenden hogeschool en de Coevorder Handelsvereniging. De winkel moet een impuls geven aan het centrum van de stad en ondernemers met vernieuwende ideeën een kans geven om hun concept te kunnen uitproberen. Begeleiding door deskundigen moeten de winkelier op het juiste middenstandspad brengen.

“Een hengelsportzaak. Of weer een groenteboer. Misschien wel een kaaswinkel”. Rene Fleurke van de Coevorder Handelsvereniging heeft ideeën genoeg voor een zogenoemde wisselwinkel in het Coevorder stadshart. Het idee is van Bert Moormann van Domesta, die zich op zijn beurt liet inspireren door een Amsterdamse woningcorporatie. Het pand voor de Wisselwinkel is ook in eigendom van Domesta.

Op donderdag 26 februari begint de strijd welke ondernemer deze winkel mag gaan gebruiken.

Voor inschrijving of meer informatie kijk op de site van de Wisselwinkelcoevorden.